Broilerlauantai HK

Muut tuotteet

- Mainos -
Broilerlauantai HK Ainesosat
Broilerlauantai HK Ainesosat 2
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Perunahiutale / Perunakuitu / Perunajauho: Perunassa oleva tärkkelys aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.1 2

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.3

- Mainos -

Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.4

Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.5 6 7

Hyvää ruokahalua!

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Broilerinliha
Vesi
Broilerinnahka
Jodioitu suola
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Korianteri
Paprika
Aromit
Askorbiinihappo E300

AINESOSAT: Koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, broilerinnahka, dekstroosi, jodioitu suola, perunakuitu, Dinatriumpyrofosfaatti E450, mausteet (mm. korianteri, paprika), maltodekstriini, aromit, Askorbiinihappo E300, Natriumnitriitti E250. Lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 69%.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
  3. https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
  4. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎
  5. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
  6. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
  7. https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit