STOP
Tuotteessa olevat haitalliset aineet:
Rypsi/Rapsiöljy/Auringonkukkaöljy: Rapsiöljyn käyttö ruoanlaitossa sisältää piilevän riskin, sillä puhdistuksen ja kuumennuksen aikana muodostuu transrasvoja, jotka vaikuttavat suoraan sydän- ja verisuonijärjestelmääsi.1
Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.2
Sokeri, Fariinisokeri, Karamellisoitu sokeri, Sakkaroosi: Tuotteiden, jotka sisältävät valmistajan lisäämää sokeria, käyttö voi johtaa diabetekseen, sydänongelmiin, ylipainoon ja liikalihavuuteen. Sokeri aiheuttaa insuliinin voimakkaita vaihteluita veressä, mikä vaikuttaa haitallisesti haimaasi. Lisäksi insuliinin epävakaa taso vaikuttaa kylläisyydentunteeseesi: pian sokeria sisältävän tuotteen nauttimisen jälkeen tunnet taas nälkää, mikä johtaa helposti ylensyöntikierteeseen.3 4 5
Hyvää ruokahalua!
Ei aiheuta vaaraa elimistölle:
Naudanliha
Suola
Valkopippuri
Mustapippuri
Paprika
Chili
Sipuli
Valkosipuli
Liperi
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Aromi
AINESOSAT: Naudanliha, suola, rapsiöljy, mausteet (valko- ja mustapippuri, paprika, chili, sipuli, valkosipuli), mausteuutteet (valko- ja mustapippuri, liperi, chili, paprika), glukoosi, sokeri, Dinatriumpyrofosfaatti E450, aromi.
Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3746113/ ↩︎
- https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
- https://karger.com/ofa/article/10/6/674/239560/Sugar-Sweetened-Beverages-and-Weight-Gain-in ↩︎
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12040 ↩︎
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523052760?via%3Dihub ↩︎