Kabanossi Original HK

Muut tuotteet

- Mainos -
Kabanossi Original HK Ainesosat
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.1

Muunnettu tärkkelys (Tärkkelys) (E1412, E1422, E1420): Aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.2 3

- Mainos -

Perunahiutale / Perunakuitu / Perunajauho / Perunatärkkelys: Perunassa oleva tärkkelys aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.4 5

Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.6 7 8

Hyvää ruokahalua!

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Porsaanliha
Vesi
Kamara
Jodioitu suola
Lihaproteiini
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Aromit
Askorbiinihappo E300
Mausteet
Porsaansuoli

AINESOSAT:

Porsaanliha, vesi, kamara, jodioitu suola, dekstroosi, muunnettu tärkkelys, lihaproteiini, Dinatriumpyrofosfaatti E450, perunakuitu, aromit, Askorbiinihappo E300, mausteet, Natriumnitriitti E250. Makkarankuorena porsaansuoli. Lihapitoisuus 75%.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
  2. https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
  4. https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
  6. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
  7. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
  8. https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit