STOP
Tuotteessa olevat haitalliset aineet:
Maissi / Maissitärkkelys / Maissihiutaleet / Maissisiirappi: Maissi ja kaikki siitä johdetut tuotteet vahingoittavat kehoa. Maissin kulutus nostaa verenpainetta, lisää merkittävästi lihavuuden riskiä ja sitä kautta myös diabeteksen riskiä.1 2 3 4 5
Trifosfaatit E451: Korkea fosfaattipitoisuus seerumissa on tunnistettu sydän- ja verisuonitapahtumien ja kuolleisuuden ennustajaksi. Vaikka fosfaattia esiintyy kehossa ja ruoassa orgaanisessa muodossa, epäorgaaniset fosfaatit, kuten natriumtrifosfaatti, imeytyvät helposti ja voivat nostaa fosfaattipitoisuutta seerumissa.6
Karrageeni E407 (a): Kokeet marsuilla ja rotilla osoittavat, että marsuilla karrageenin käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin. Vuoden 2001 tieteelliset kokeet rotilla, marsuilla ja apinoilla osoittivat, että polyginaanin (osittain hajonneen karrageenimolekyylin) käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin ja syöpään. Marsuilla karrageenin käyttö yhdistettiin ruoansulatuskanavan haavaumiin, kun taas rotilla se liittyi ruoansulatuskanavan syöpään. Karrageenin käyttö voi myös olla suolistosairauksien tulehdusten syy.7
Sokeri, Fariinisokeri, Karamellisoitu sokeri, Sakkaroosi, Siirappi, Melassi: Tuotteiden, jotka sisältävät valmistajan lisäämää sokeria, käyttö voi johtaa diabetekseen, sydänongelmiin, ylipainoon ja liikalihavuuteen. Sokeri aiheuttaa insuliinin voimakkaita vaihteluita veressä, mikä vaikuttaa haitallisesti haimaasi. Lisäksi insuliinin epävakaa taso vaikuttaa kylläisyydentunteeseesi: pian sokeria sisältävän tuotteen nauttimisen jälkeen tunnet taas nälkää, mikä johtaa helposti ylensyöntikierteeseen.8 9 10
Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.11
Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.12
Rypsi/Rapsiöljy/Auringonkukkaöljy: Rapsiöljyn käyttö ruoanlaitossa sisältää piilevän riskin, sillä puhdistuksen ja kuumennuksen aikana muodostuu transrasvoja, jotka vaikuttavat suoraan sydän- ja verisuonijärjestelmääsi.13
Hyvää ruokahalua!
Ei aiheuta vaaraa elimistölle:
Broilerin filee
Vesi
Valkosipuli
Mustapippuri
Juustokumina
Oregano
Paprika
Tomaatti
Kumina
Persilja
Herneproteiini
Suola
Polyfosfaatit E452
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Kaliumlaktaatti E326
Natriumasetaatti E262
Siipikarjaproteiini
Sitruskuitu
Aromit
Natriumaskorbaatti E301
Mauste- ja vihannesuutteet
Auringonkukkahydrolysaatti
AINESOSAT:
Broilerin filee 93%, vesi, mausteet (valkosipuli, mustapippuri, juustokumina, oregano, paprika, tomaatti, kumina, persilja), maissitärkkelys, herneproteiini, suola, stabiliointiaineet (Trifosfaatit E451, Polyfosfaatit E452, Karrageeni E407, Dinatriumpyrofosfaatti E450), happamuudensäätöaineet (Kaliumlaktaatti E326, Natriumasetaatti E262), sokeri, siipikarjaproteiini, sitruskuitu, maltodekstriini, aromit, hapettumisenestoaine (Natriumaskorbaatti E301), glukoosi, mauste- ja vihannesuutteet ja konsentraatit, rypsiöljy, Auringonkukkahydrolysaatti.
Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9551185/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3013529/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26962035/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15051594/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19381015/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3278747/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1242073/ ↩︎
- https://karger.com/ofa/article/10/6/674/239560/Sugar-Sweetened-Beverages-and-Weight-Gain-in ↩︎
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12040 ↩︎
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523052760?via%3Dihub ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎
- https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3746113/ ↩︎