Kanafilee Kuutio Pouttu

Muut tuotteet

- Mainos -
Kanafilee Kuutio Pouttu Ainesosat
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Maissi / Maissitärkkelys / Maissihiutaleet / Maissisiirappi: Maissi ja kaikki siitä johdetut tuotteet vahingoittavat kehoa. Maissin kulutus nostaa verenpainetta, lisää merkittävästi lihavuuden riskiä ja sitä kautta myös diabeteksen riskiä.1 2 3 4 5

Karrageeni E407 (a): Kokeet marsuilla ja rotilla osoittavat, että marsuilla karrageenin käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin. Vuoden 2001 tieteelliset kokeet rotilla, marsuilla ja apinoilla osoittivat, että polyginaanin (osittain hajonneen karrageenimolekyylin) käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin ja syöpään. Marsuilla karrageenin käyttö yhdistettiin ruoansulatuskanavan haavaumiin, kun taas rotilla se liittyi ruoansulatuskanavan syöpään. Karrageenin käyttö voi myös olla suolistosairauksien tulehdusten syy.6

- Mainos -

Trifosfaatit E451: Korkea fosfaattipitoisuus seerumissa on tunnistettu sydän- ja verisuonitapahtumien ja kuolleisuuden ennustajaksi. Vaikka fosfaattia esiintyy kehossa ja ruoassa orgaanisessa muodossa, epäorgaaniset fosfaatit, kuten natriumtrifosfaatti, imeytyvät helposti ja voivat nostaa fosfaattipitoisuutta seerumissa.7

Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.8

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.9

Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.10 11 12

Hyvää ruokahalua!

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Broilerin filee
Mekaanisesti erotettu broilerinliha
Vesi
Suola
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Natriumerytorbaatti E316

AINESOSAT:

Broilerin filee 50%, mekaanisesti erotettu broilerinliha, vesi, muunnettu maissitärkkelys, suola, Karrageeni E407, Trifosfaatit E451, Dinatriumpyrofosfaatti E450, maltodekstriini (maissi), dekstroosi, Natriumerytorbaatti E316, Natriumnitriitti E250. Lihapitoisuus 50%. Lihaa ja lihaan verrattavia ainesosia yhteensä 80%.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9551185/ ↩︎
  2. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3013529/ ↩︎
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26962035/ ↩︎
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15051594/ ↩︎
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19381015/ ↩︎
  6. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1242073/ ↩︎
  7. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3278747/ ↩︎
  8. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎
  9. https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
  10. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
  11. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
  12. https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit