STOP
Tuotteessa olevat haitalliset aineet:
Rypsi/Rapsiöljy/Auringonkukkaöljy: Rapsiöljyn käyttö ruoanlaitossa sisältää piilevän riskin, sillä puhdistuksen ja kuumennuksen aikana muodostuu transrasvoja, jotka vaikuttavat suoraan sydän- ja verisuonijärjestelmääsi.1
Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.2 3 4
Hyvää ruokahalua!
Ei aiheuta vaaraa elimistölle:
Broilerinfilee
Sipuli
Mustapippuri
Kaliumasetaatti E261
Kaliumlaktaatti E326
Jodioitu suola
Natriumkloriidi
Kaliumkloridi E508
Aromit
Natriumaskorbaatti E301
AINESOSAT: Broilerinfilee, mausteet (mm. sipuli, mustapippuri), Kaliumasetaatti E261, Kaliumlaktaatti E326, jodioitu suola, mineraalisuola (natriumkloridi, Kaliumkloridi E508), aromit, rypsiöljy, Natriumaskorbaatti E301, Natriumnitriitti E250. Lihapitoisuus 96%.
Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3746113/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
- https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎