STOP
Tuotteessa olevat haitalliset aineet:
Vehnäjauho: Vehnäjauho on tuote, jolla on erittäin korkea glykeeminen indeksi. Korkean glykeemisen indeksin omaavien tuotteiden käyttö edistää tyypin 2 diabeteksen kehittymistä.1
Rypsi/Rapsiöljy/Auringonkukkaöljy: Rapsiöljyn käyttö ruoanlaitossa sisältää piilevän riskin, sillä puhdistuksen ja kuumennuksen aikana muodostuu transrasvoja, jotka vaikuttavat suoraan sydän- ja verisuonijärjestelmääsi.2
Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.3
Sokeri, Fariinisokeri, Karamellisoitu sokeri, Sakkaroosi: Tuotteiden, jotka sisältävät valmistajan lisäämää sokeria, käyttö voi johtaa diabetekseen, sydänongelmiin, ylipainoon ja liikalihavuuteen. Sokeri aiheuttaa insuliinin voimakkaita vaihteluita veressä, mikä vaikuttaa haitallisesti haimaasi. Lisäksi insuliinin epävakaa taso vaikuttaa kylläisyydentunteeseesi: pian sokeria sisältävän tuotteen nauttimisen jälkeen tunnet taas nälkää, mikä johtaa helposti ylensyöntikierteeseen.4 5 6
Kaliumsorbaatti E202: Vuonna 2015 Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) arvioi uudelleen turvallisuuden ja tunnisti aiemmin JECFAn asettaman ADI-arvon lisääntymisjärjestelmälle haitalliseksi. EFSA muutti ADI-arvon 3 mg:aan painokiloa kohden.7
Maissi / Maissitärkkelys / Maissihiutaleet / Maissisiirappi: Maissi ja kaikki siitä johdetut tuotteet vahingoittavat kehoa. Maissin kulutus nostaa verenpainetta, lisää merkittävästi lihavuuden riskiä ja sitä kautta myös diabeteksen riskiä.8 9 10 11 12
Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.13
Hyvää ruokahalua!
Ei aiheuta vaaraa elimistölle:
Broilerinliha
Vesi
Broilerinnahka
Soijaproteiini
Jodioitu suola
Natriumasetaatti E262
Kurkuma
Korianteri
Inkivääri
Cayenne
Neilikka
Aromit
Etikkahappo E260
Natriumbentsoaatti E211
Sipuli
Sinapinsiemen
Valkosipuli
Paprika
Kananmunajauhe (keltuainen)
Suola
Ksantaanikumi E415
Väkiviinaetikka
Sitruunahappo E330
AINESOSAT:
Broilerinliha, korppujauho (vehnä), vesi, broilerinnahka, rypsiöljy, soijaproteiini, jodioitu suola, Natriumasetaatti E262, mausteet (mm. kurkuma, korianteri, inkivääri, cayenne, neilikka), aromit (mm. sitruuna), glukoosi. Lihapitoisuus 70%. Kurkkumajoneesi-dippi 40g: rapsiöljy, vesi, kurkkusäilyke 14,8% (kurkku 52%, vesi, suola, Etikkahappo E260, sokeri, Kaliumsorbaatti E202, Natriumbentsoaatti E211, mausteseos (sokeri, mausteet: cayenne, sipuli, sinapinsiemen, valkosipuli, kurkuma, paprika), muunnettu maissitärkkelys, kananmunajauhe (keltuainen), suola, Natriumbentsoaatti E211, Kaliumsorbaatti E202, Ksantaanikumi E415, aromi, rypsiöljy, väkiviinaetikka, sokeri, keltuaisjauhe (keltuaisjauhe, suola, maltodekstriini). Sweet chili -dippi 40g: vesi, sokeri, muunnettu maissitärkkelys, väkiviinaetikka, suola, chiliseos 2% (chili 70%), vesi, suola, Etikkahappo E260, muunnettu maissitärkkelys, Kaliumsorbaatti E202, punaviinietikka, mausteet (paprika, valkosipuli, chili), omenamehutiiviste, valkosipuli, Kaliumsorbaatti E202, Sitruunahappo E330, aromit (paprika, ananas).
Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3836142/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3746113/ ↩︎
- https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
- https://karger.com/ofa/article/10/6/674/239560/Sugar-Sweetened-Beverages-and-Weight-Gain-in ↩︎
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12040 ↩︎
- https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523052760?via%3Dihub ↩︎
- https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2903/j.efsa.2015.4144 ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9551185/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3013529/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26962035/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15051594/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19381015/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎