STOP
Tuotteessa olevat haitalliset aineet:
Riisijauho, Riisi: Riisijauho (Riisi) on tuote, jolla on erittäin korkea glykeeminen indeksi. Korkean glykeemisen indeksin omaavien tuotteiden käyttö edistää tyypin 2 diabeteksen kehittymistä.1
Maissi / Maissitärkkelys / Maissihiutaleet / Maissisiirappi: Maissi ja kaikki siitä johdetut tuotteet vahingoittavat kehoa. Maissin kulutus nostaa verenpainetta, lisää merkittävästi lihavuuden riskiä ja sitä kautta myös diabeteksen riskiä.2 3 4 5 6
Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.7
Muunnettu tärkkelys (E1412, E1422, E1420): Aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.8 9
Rypsi/Rapsiöljy/Auringonkukkaöljy: Rapsiöljyn käyttö ruoanlaitossa sisältää piilevän riskin, sillä puhdistuksen ja kuumennuksen aikana muodostuu transrasvoja, jotka vaikuttavat suoraan sydän- ja verisuonijärjestelmääsi.10
Perunahiutale / Perunakuitu / Perunajauho / Perunatärkkelys: Perunassa oleva tärkkelys aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.11 12
Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.13
Kikhernejauho: Kikhernejauho on tuote, jolla on erittäin korkea glykeeminen kuormitus. Korkean glykeemisen kuormituksen omaavien tuotteiden käyttö edistää tyypin 2 diabeteksen kehittymistä.14
Hyvää ruokahalua!
Ei aiheuta vaaraa elimistölle:
Broilerin filee
Suola
Broilerin nahka
Vesi
Herneproteiini
Jodioitu suola
Väkiviinaetikka
Sitruskuitu
Askorbiinihappo E300
Lesitiinit E322
Cayennepippuri
Mustapippuri
Valkosipuli
Sitruunaaromi
AINESOSAT: Broilerin filee 24%, mekaanisesti eroteltu broilerin liha, korppujauho (riisijauho, kikhernejauho, maissitärkkelys, suola, dekstroosi), broilerin nahka, muunnettu tärkkelys, rapsiöljy, perunajauho, vesi, herneproteiini, maltodekstriini, jodioitu suola, väkiviinaetikka, sitruskuitu, Askorbiinihappo E300, Lesitiinit E322, mausteet (cayennepippuri, mustapippuri, valkosipuli), sitruunaaromi. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 48%.
Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3836142/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9551185/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3013529/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26962035/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15051594/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19381015/ ↩︎
- https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
- https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3746113/ ↩︎
- https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎
- https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3836142/ ↩︎