Kanaton Leike MUU MeEat

Muut tuotteet

- Mainos -
Kanaton Leike MUU MeEat Ainesosat
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Maissi / Maissitärkkelys / Maissihiutaleet / Maissisiirappi: Maissi ja kaikki siitä johdetut tuotteet vahingoittavat kehoa. Maissin kulutus nostaa verenpainetta, lisää merkittävästi lihavuuden riskiä ja sitä kautta myös diabeteksen riskiä.1 2 3 4 5

Härkäpapu: Fava-pavut sisältävät yhdisteitä, jotka aiheuttavat punasolujen hajoamista (hemolyysi) henkilöillä, joilla on G6PD-puutostila. Äideillä, jotka kuluttavat fava-papuja, imettävillä vauvoilla on usein keltaisuutta, anemiaa ja vakavia komplikaatioita, kuten munuaisten vajaatoimintaa ja kuolemaa.
Tapaukset imettävillä vauvoilla:
Kyproksella kolmen vuoden aikana 2 hemolyysitapausta raportoitiin imettävillä vauvoilla, joiden äidit söivät fava-papuja.
Jemenissä 6-kuukautinen vauva kuoli munuaisten vajaatoimintaan hemolyysin vuoksi, joka johtui äidin fava-papujen nauttimisesta.
Israelissa 4-kuukautinen vauva, jolla oli G6PD-puutostila, toipui verensiirron jälkeen.
Kreikassa 28:sta vauvasta, joilla oli favismi, 18:lla oireet ilmenivät 2–6 päivän sisällä äidin fava-papujen syömisestä.
Israelissa kaksi vauvaa kehitti keltaisuutta, joka ei parantunut fototerapialla äidin fava-papujen syönnin takia ennen ja synnytyksen jälkeen.
Äideille, joiden lapsilla on G6PD-puutostila, ei suositella fava-papujen syömistä.

- Mainos -

Lisäksi, koska härkäpapu itsessään on melko korkean glykeemisen indeksin omaava, sitä ei suositella liiallisesti käytettäväksi lihavuuden ja mahdollisen tyypin 2 diabeteksen välttämiseksi.6 7 8

Rypsi/Rapsiöljy/Auringonkukkaöljy: Rapsiöljyn käyttö ruoanlaitossa sisältää piilevän riskin, sillä puhdistuksen ja kuumennuksen aikana muodostuu transrasvoja, jotka vaikuttavat suoraan sydän- ja verisuonijärjestelmääsi.9

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.10

Kaliumsorbaatti E202: Vuonna 2015 Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) arvioi uudelleen turvallisuuden ja tunnisti aiemmin JECFAn asettaman ADI-arvon lisääntymisjärjestelmälle haitalliseksi. EFSA muutti ADI-arvon 3 mg:aan painokiloa kohden.11

Riisijauho, Riisi: Riisijauho (Riisi) on tuote, jolla on erittäin korkea glykeeminen indeksi. Korkean glykeemisen indeksin omaavien tuotteiden käyttö edistää tyypin 2 diabeteksen kehittymistä.12

Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.13

Hyvää ruokahalua!

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Vesi
Herneproteiini
Metyyliselluloosa E461
Selluloosa E460
Valkosipuli
Paprika
Mustapippuri
Sipuli
Jodioitu suola
Aromit

AINESOSAT:

Vesi, maissihiutale, fermentoitu härkäpapu, herneproteiini, rypsi- ja rapsiöljy, Metyyliselluloosa E461, Selluloosa E460, mausteet (mm. valkosipuli, paprika, mustapippuri), dekstroosi, sipuli, jodioitu suola, Kaliumsorbaatti E202, riisi, aromit, maltodekstriini, riisijauho.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9551185/ ↩︎
  2. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3013529/ ↩︎
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26962035/ ↩︎
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15051594/ ↩︎
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19381015/ ↩︎
  6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30372002/ ↩︎
  7. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Fava%20Bean ↩︎
  8. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3836142/ ↩︎
  9. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3746113/ ↩︎
  10. https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
  11. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2903/j.efsa.2015.4144 ↩︎
  12. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3836142/ ↩︎
  13. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit