Krakova Wursti

Muut tuotteet

- Mainos -
Krakova Wursti Ainesosat
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Muunnettu tärkkelys (E1412, E1422, E1420): Aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.1 2

Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.3 4 5

- Mainos -

Hyvää ruokahalua!

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Sianliha
Vesi
Suola
Valkosipuli
Korinateri
Persilja
Chili
Paprika
Polyfosfaatit E452
Aromit
Erytorbiinihappo E315
Luonnonsuoli

AINESOSAT: Sianliha 81%, vesi, suola, mausteet (mm. valkosipuli, korianteri, persilja, chili, paprika), Tärkkelysasetaatti E1420, Polyfosfaatit E452, mausteuute (pippuri), aromit (mm. savu), Erytorbiinihappo E315, luonnonsuoli (lammas), Natriumnitriitti E250.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
  3. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
  4. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
  5. https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit