Palvirouhe Atria

Muut tuotteet

- Mainos -
Palvirouhe Atria Ainesosat
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Perunahiutale / Perunakuitu / Perunajauho / Perunatärkkelys: Perunassa oleva tärkkelys aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.1 2

Muunnettu tärkkelys (Tärkkelys) (E1412, E1422, E1420): Aiheuttaa nopean insuliinipiikin veressä, mikä voi johtaa sivuvaikutuksina ylipainoon, liikalihavuuteen, diabetekseen ja sydänongelmiin.3 4

- Mainos -

Trifosfaatit E451: Korkea fosfaattipitoisuus seerumissa on tunnistettu sydän- ja verisuonitapahtumien ja kuolleisuuden ennustajaksi. Vaikka fosfaattia esiintyy kehossa ja ruoassa orgaanisessa muodossa, epäorgaaniset fosfaatit, kuten natriumtrifosfaatti, imeytyvät helposti ja voivat nostaa fosfaattipitoisuutta seerumissa.5

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.6

Karrageeni E407 (a): Kokeet marsuilla ja rotilla osoittavat, että marsuilla karrageenin käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin. Vuoden 2001 tieteelliset kokeet rotilla, marsuilla ja apinoilla osoittivat, että polyginaanin (osittain hajonneen karrageenimolekyylin) käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin ja syöpään. Marsuilla karrageenin käyttö yhdistettiin ruoansulatuskanavan haavaumiin, kun taas rotilla se liittyi ruoansulatuskanavan syöpään. Karrageenin käyttö voi myös olla suolistosairauksien tulehdusten syy.7

Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.8 9 10

Maltodekstriini: Muodostuu sokerin ja tärkkelyksen valmistuksen sivutuotteena. Sillä on korkea glykeeminen indeksi, mikä edistää ylipainon, liikalihavuuden ja diabeteksen kehittymistä sekä niiden seurauksia.11

Sokeri, Fariinisokeri, Karamellisoitu sokeri, Sakkaroosi, Siirappi, Melassi: Tuotteiden, jotka sisältävät valmistajan lisäämää sokeria, käyttö voi johtaa diabetekseen, sydänongelmiin, ylipainoon ja liikalihavuuteen. Sokeri aiheuttaa insuliinin voimakkaita vaihteluita veressä, mikä vaikuttaa haitallisesti haimaasi. Lisäksi insuliinin epävakaa taso vaikuttaa kylläisyydentunteeseesi: pian sokeria sisältävän tuotteen nauttimisen jälkeen tunnet taas nälkää, mikä johtaa helposti ylensyöntikierteeseen.12 13 14

Hyvää ruokahalua!

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Viljaporsaanliha
Vesi
Broilerinliha
Kalkkunanliha
Jodiotu suola
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Ksantaanikumi E415
Guarkumi E412
Natriumaskorbaatti E301
Muskottipähkinä
Tomaatti
Hunaja
Kaliumkloridi E508
Inkivääri
Valkosipuli
Juustokumina
Chili
Savuaromi

AINESOSAT:

Viljaporsaanliha, vesi, broilerinliha, kalkkunanliha, jodioitu suola, perunatärkkelys, E1412, Dinatriumpyrofosfaatti E450, Trifosfaatit E451, E1420, dekstroosi, Käsitelty Eucheuma-levä E407a, ksantaanikumi, guarkumi, Karrageeni E407, Natriumaskorbaatti E301, perunakuitu, perunajauho, aromit (mm. muskottipähkinä, tomaatti), hunaja, Natriumnitriitti E250, maltodekstriini, sokeri, Kaliumkloridi E508, mausteet (mm. inkivääri, tomaatti, valkosipuli, juustokumina, chili), fariinisokeri, savuaromi, karamellisoitu sokeri. Lihapitoisuus 72%.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
  3. https://digitalcommons.unl.edu/foodsciefacpub/369/ ↩︎
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056599/ ↩︎
  5. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3278747/ ↩︎
  6. https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
  7. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1242073/ ↩︎
  8. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
  9. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
  10. https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎
  11. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4940893/ ↩︎
  12. https://karger.com/ofa/article/10/6/674/239560/Sugar-Sweetened-Beverages-and-Weight-Gain-in ↩︎
  13. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12040 ↩︎
  14. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523052760?via%3Dihub ↩︎
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit