Tante Guliette Atria

Muut tuotteet

- Mainos -
Tante Guliette Atria Ainesosat
STOP

Tuotteessa olevat haitalliset aineet:

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.

Natriumnitriitti E250: Natriumnitriitti on myrkyllistä. Sen LD50-arvo rotilla on 180 mg/kg ja ihmisillä LDLo-arvo on 71 mg/kg. Kuoleman mekanismina on methemoglobinemia, joka estää hapen tehokkaan kuljetuksen elimistössä. Natriumnitriittimyrkytyksissä vakava methemoglobinemia johtaa usein systeemiseen hypoksiaan, metaboliseen asidoosiin ja syanoosiin. Kuolema voi tapahtua pienemmillä annoksilla kuin LDLo-arvo.1 2 3

- Mainos -

Glukoosi (Dekstroosi): Keinotekoinen ja jatkuva veren glukoosipitoisuuden nostaminen johtaa elimistön insuliiniresistenssiin ja lopulta diabetekseen.4

Sokeri: Tuotteiden, jotka sisältävät valmistajan lisäämää sokeria, käyttö voi johtaa diabetekseen, sydänongelmiin, ylipainoon ja liikalihavuuteen. Sokeri aiheuttaa insuliinin voimakkaita vaihteluita veressä, mikä vaikuttaa haitallisesti haimaasi. Lisäksi insuliinin epävakaa taso vaikuttaa kylläisyydentunteeseesi: pian sokeria sisältävän tuotteen nauttimisen jälkeen tunnet taas nälkää, mikä johtaa helposti ylensyöntikierteeseen.5 6 7

Karrageeni E407: Kokeet marsuilla ja rotilla osoittavat, että marsuilla karrageenin käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin. Vuoden 2001 tieteelliset kokeet rotilla, marsuilla ja apinoilla osoittivat, että polyginaanin (osittain hajonneen karrageenimolekyylin) käyttö liittyy ruoansulatuskanavan haavaumiin ja syöpään. Marsuilla karrageenin käyttö yhdistettiin ruoansulatuskanavan haavaumiin, kun taas rotilla se liittyi ruoansulatuskanavan syöpään. Karrageenin käyttö voi myös olla suolistosairauksien tulehdusten syy.8

Ei aiheuta vaaraa elimistölle:

Sianmaksa
Kauriinliha
Sianrasva
Maito
Sianliha
Kastanja
Kamara
Tomaatti
Suola
Natriumaskorbaatti E301
Sipuli
Dinatriumpyrofosfaatti E450
Polyfosfaatit E452
Rasvahappojen mono- ja diglyseridien sitruunahappoesterit E472c
Mausteet
Aromi
Hiivauute
Etikkahappo E260
Maitohappo E270

AINESOSAT: Sianmaksa 28%, kauriinliha 19%, sianrasva, maito, sianliha 8%, kastanja 8%, kamara, tomaatti, riisijauho, suola, Natriumaskorbaatti E301, armanjakki 0,5%, dekstroosi, sipuli, Dinatriumpyrofosfaatti E450, Polyfosfaatit E452, Rasvahappojen mono- ja diglyseridien sitruunahappoesterit E472c, mausteet, aromi, hiivauute, Natriumnitriitti E250, koristehyytelö (vesi, karpalo, glyseroli, sikaperäinen liivate, glukoosisirappi, sokerisiirappi, suola, Karrageeni E407, karpaloaromi, Etikkahappo E260, Maitohappo E270). Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä.

Ajan myötä valmistaja voi muuttaa tuotteen reseptiä: poistaa haitallisia aineita ja korvata ne neutraaleilla tai lisätä haitallisia aineita tuotteeseen, jossa niitä ei aiemmin ollut.
Lue aina tarkasti tuotteen koostumus, ennen kuin syöt sen. Jos et löytänyt tarvittavaa tuotetta verkkosivultamme lisäaineiden kuvauksineen ja tuotteen ainesosaluettelossa on tuntemattomia nimiä, voit etsiä lisäaineen nimen ja kuvauksen tältä sivulta.

  1. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4987464/ ↩︎
  2. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1371420/ ↩︎
  3. https://asmedigitalcollection.asme.org/forensicsciences/article-abstract/24/4/768/1181205/Death-Associated-with-Nitrite-Ingestion-Report-of?redirectedFrom=fulltext ↩︎
  4. https://diabetesjournals.org/care/article/40/Supplement_1/S11/36898/2-Classification-and-Diagnosis-of-Diabetes ↩︎
  5. https://karger.com/ofa/article/10/6/674/239560/Sugar-Sweetened-Beverages-and-Weight-Gain-in ↩︎
  6. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12040 ↩︎
  7. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523052760?via%3Dihub ↩︎
  8. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1242073/ ↩︎

Viimeisimmät artikkelit

- Mainos -

Viimeisimmät artikkelit